پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 115243
پاسخ به فتواي نوشيدن آب توسط روزه‌دار
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 694

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، آيت‌الله ناصر مکارم‌شيرازي ظهر امروز در جمع زائران و نمازگزاران حرم مطهر حضرت معصومه (س) در ادامه تفسير آيات 28 و 29 سوره احزاب گفت: امروز در مطبوعات و رسانه‌ها گفته مي‌شود که رانت خواري کار بدي بوده و نبايد رانت خواري در جامعه اسلامي وجود داشته باشد.

وي رانت‌خواري را ارائه امتيازات ويژه براي افراد مورد نظر توصيف کرد و گفت: مثلا بيايند ارز با نرخ پايين را در اختيار فردي قرار داده و بعدا آن فرد جنس وارد کرده و آن را به قيمت ارز آزاد عرضه کند.

اين مرجع تقليد با بيان اينکه در بيان اين سخنان به شخص خاصي نظر نداشته و کليات را مي‌گويم گفت: وقتي که دولت قصد دارد جنسي را بخرد بايد مناقصه برگزار شود ولي ممکن است در اين زمينه امتياز ويژه را به آشناي خود يا هم جناحي خود اختصاص دهند.

وي با تاکيد بر اينکه رانت خواري ممنوع و حرام است و بيت المال جامعه اسلامي بايد روي حساب خرج شود گفت: ممکن است در مسافرت‌هاي خارجي اقوام را با خود همراه کرده تا آنها نيز از بيت المال سفري کرده و تفريحي داشته باشند؛ اين امتيازات ويژه و رانت خواري ممنوع و حرام است.

آيت الله مکارم شيرازي با اشاره به آيات 28 و 29 سوره احزاب گفت: پيامبر اکرم به همسران خود گفت شما را طلاق مي‌دهم ولي از بيت المال چيزي اضافه به آنها نداد.

وي تصريح کرد: اينکه اقوام، بستگان و کساني که در انتخابات فعاليتي داشتند امتيازات ويژه داشته باشند معنا ندارد و در کشور اسلامي امتيازات ويژه ممنوع است.

استاد حوزه علميه قم گفت: هزار و 400 سال قبل اين پيام از قرآن براي ما صادر شده است و امروز مشاهده مي‌کنيم که اين پيام چقدر محل نياز است.

وي با تاکيد بر اينکه امير المومنين در خطبه 224 نهج البلاغه شيوه مبارزه با رانت خواري و امتيازات ويژه را نشان داده است تاکيد کرد: نه کسي قبل از علي(ع) و نه کسي بعد از ايشان توانسته اينقدر شفاف مبارزه با رانت خواري را نشان دهد.

آيت الله مکارم شيرازي بيان کرد: امير مومنان علي(ع) هنگامي برادرش عقيل نزد ايشان آمده و امتياز ويژه کوچکي به حسب ظاهر طلب کرده بود در برابر برادر زياده خواهي برادر خود از بيت المال آهن گداخته نشان داد؛ دولت، وزير و مديرکل ما بايد اينگونه باشد و چيزي اضافه‌تر را به کسي ندهند.

وي گفت: عالم اسلام بايد افتخار کند که چنين پيشوايي دارد و اين پيشوا با مسئله رانت خواري که در دنياي امروز معمول شده است مبارزه مي‌کند.

اين مرجع تقليد بيان کرد: در کشورهاي غربي مسئله رانت خواري معمول است و ثروتمندان از کانديداي رياست جمهوري حمايت کرده و پس از اينکه انتخاب شد از وي امتيازات ويژه مي‌گيرد.

وي تاکيد کرد: اميدواريم مسئولان کشورهاي اسلامي اين سيره قرآن و سيره اميرمومنان در مسائل مربوط به بيت المال را فراموش نکنند و با يک چشم به همه مسلمانان نگاه کرده و امتياز ويژه‌اي براي دوستان، برادران و اطرافيان خود قائل نشوند.

آيت الله مکارم شيرازي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برخي سخنان مطرح شده مبني بر نوشيدن آب توسط فرد روزه‌دار در شرايط اضطرار گفت: در دهان برخي انداخته‌اند اگر روزه‌دار زياد تشنه شد مي توان آب خورده و روزه گرفت.

وي با تاکيد بر اينکه نبايد با دين مردم بازي شود تصريح کرد: مي‌گويند روايتي در اين زمينه وجود دارد؛ اين روايت از نظر سند و دلالت زيرسئوال است و خلاف نظر اجمع علماي اسلام و ضرورت دين است.

استاد حوزه علميه قم بيان کرد: اگر کسي مريض بود و توانايي نداشت اسلام اجازه مي‌دهد روزه خود را افطار کرده و قضاي آن را به جا آورد.

وي گفت: نمي‌توان هم روزه دار بود و هم آب نوشيد تمام مسلمانان اين کار را نادرست مي‌دانند؛ اميدوارم برخي افراد مراقب حرف‌هاي خود باشند و نتيجه کار را بيان کنند و دعا مي‌کنيم خداوند متعال همه را به راه راست هدايت بفرمايد.
منبع: فارس

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html